Vyhledávání


Operace Northwoods - důkaz toho, že USA je schopno udělat vše pro válku

09.04.2015 13:05

V celém světě je mnoho neinformovaných lidí, kteří si myslí, že USA je nejsvatější země zvěstující demokracii a svobodu. Ale také často zapomínají na to, že všechny tajné dokumenty po nějaké době přestanou být tajné a pravda vyjde na povrch. V roce 2002 byl odtajněn plán na tzv. Operaci Northwoods.

Operace Northwoods byla největší hrozbou pro celý svět, který o tom ani nevěděl. Obsahovala plány na teroristické útoky na území USA jejich vlastními lidmi! Tito lidé měli být převlečeni za Kubánce a tak tímto "false flag" útokem získat důvod k ozbrojenému útoku USA na komunistickou Kubu. Kdyby se uskutečnila, je velmi pravděpodobné, že by vypukla opravdová válka mezi Spojenými státy americkými a Sovětským svazem. SSSR byl velmi háklivý na americký postoj vůči Kubě a udržení režimu na Kubě. Americký útok na Kubu by patrně znamenal začátek velké jaderné války mezi kapitalistickým Západem a socialistickým Východem.

USA měly zorganizovat několik teroristických útoků na území Floridy a Washingtonu D.C. Chtěly připravit o život stovky vlastních obyvatel kvůli tomu, aby destabilizovaly Kubu a měly tak volnou ruku nad Karibikem a zámínku k uplatnění více zásahových jednotek a aktivit bezpečnostních služeb. Jen jeden člověk dokázal zastavit, nebo alespoň zpomalit, americkou imperiální politiku zamítnutí operace Northwoods. O rok později byl zastřelen údajným komunistou. Prezident John F. Kennedy.

Prezident Kennedy, tušíc pravý záměr operace Northwoods, sesadil Lymana Lemnitzera (autor operace) z funkce náčelníka generálního štábu a bez debat zamítl jeho plán. Tím ale znepokojil několik členů vlády a tajné služby CIA i viceprezidenta a také jeho nástupce Lyndona Johnsona. Tímto krokem dal Kennedy jasně najevo, že nehodlá tančit tak, jak někdo píská. Stal se tak prvním prezidentem (zatím i jediným), který se rozhodoval sám za sebe. Také za to v Dallasu v roce 1963 položil nejvyšší cenu. Ale podstatnější je, že Kennedy tímto krokem zachránil životy několika set Američanů, tisíců Kubánců a možná i milionů obyvatel celého světa!

Ani po smrti Kennedyho se operace nerealizovala. (Další důležitá událost Amerických dějin bylo 11. září, které je až podezřele podobné operaci Northwoods a jejím následkům. Ale o tom nám něco poví dokumenty až v roce 2041.)

 

Luna